Vinifikacija: klasična, vrenje poteka v stiku z jagodnimi kožicami (maceracija) najmanj 4 tedne pri 28°C. Zorjenje: 3 mesece v inox cisternah, 16,5 mesecev v novih barrique in tonneaux hrastovih sodih, 3 mesece združen v inox cisterni, stekleničenje in vsaj 1 leto zorenja v steklenicah
Tam, kjer se zemlje zvečer dotaknejo še zadnji sončni žarki, na skrajnem zahodu Goriških Brd, v majhni vasici Neblo, kjer Slovenija meji z Italijo, leži družinska kmetija, kjer generacije Zanutovih, skozi rodove ohranjajo žlahtno veščino skrivnostnega ustvarjanja plemenite kapljice. Vsako vino ima svoj značaj, vsako je zgodba zase, a vsa, brez izjem, nosijo v sebi sporočilo o ljudeh, ki jih negujejo in o pokrajini iz katere izhajajo. O trtah, o laporni zemlji, ki jih hrani, vročemu soncu, ki jih boža in vetru: toplemu pišu, ki prinaša morske pozdrave in burji, ki jih krepi. Kot odraz... [več o vinarju]