Jama je Zakaj (ex furlanski tokaj) pridelan le iz najboljših letnikov ter potrgan kot naše zadnje belo grozdje. Vino je slamnato-rumene barve z zlatimi niansami ter cvetico, ki spominja na suho cvetje, kandirane agrume, med... Na okusu vino deluje svilnato in mehko, toplo z umirjenimi kislinami, izrazito mineralno in z dolgim mandljastim odhodom v ustih. Cele grozdne jagode so fermentirale cca 20 dni (pri 24°), nato je sledilo rahlo stiskanje in pretok v inox posode, kjer je vino zorelo še eno leto in najmanj toliko časa je še ostalo v steklenicah pred prihodom na trg.
Tam, kjer se zemlje zvečer dotaknejo še zadnji sončni žarki, na skrajnem zahodu Goriških Brd, v majhni vasici Neblo, kjer Slovenija meji z Italijo, leži družinska kmetija, kjer generacije Zanutovih, skozi rodove ohranjajo žlahtno veščino skrivnostnega ustvarjanja plemenite kapljice. Vsako vino ima svoj značaj, vsako je zgodba zase, a vsa, brez izjem, nosijo v sebi sporočilo o ljudeh, ki jih negujejo in o pokrajini iz katere izhajajo. O trtah, o laporni zemlji, ki jih hrani, vročemu soncu, ki jih boža in vetru: toplemu pišu, ki prinaša morske pozdrave in burji, ki jih krepi. Kot odraz... [več o vinarju]