Brandulin

Kmetija se nahaja na območju z značilnimi pogoji za pridelavo odličnih vin, v središču goriškega gričevja. Na 5 ha vinogradov, delno na italijanski zemlji, pridelujemo predvsem bela vina. Teren je hribovit z naklonom od 25 do 40 %. Vsi vinogradi so zasajeni s travo brez uporabe herbicidov in umetnih gnojil. Tako se rast vinske trte umiri in pridobi odpornost proti boleznim in škodljivcem. Delo v vinogradu poteka ročno (zimska rez, zelena dela poleti in trgatev). V takšnih vinogradih je hektarski pridelek manjši, kakovost grozdja pa je zagotovljena, saj grozdje ostane na trti do zrelosti in se nato obira ročno.
To se odraža tudi v naših vinih, ki so polna in bogata z minerali. Bela vina, ki jih pridelujemo, vključujejo beli pinot, malvazijo, beli brandulin (iz avtohtonega belega grozdja), zelo pomembni pa so tudi avtohtoni tipi, to sta Ribolla Gialla in Jordano. Edino rdeče vino je rdeči brandulin, ki je narejen iz merlota in cabernet sauvignona. Stekleničijo ga šele po štirih letih ležanja v sodu. Vina, ki jih ponujamo, odražajo vključenost v vinogradniško regijo.
Bližina morja, Julijskih Alp in eocenskega fliša, bogatega z minerali, vendar brez organskih sestavin, dajejo vinu posebne značilnosti. Poleg rebule, ki je naša najboljša sorta, tu rastejo različne sorte bordelskega in burgundskega grozdja. Za ljubitelje zrelih vin ponujamo zrelo rebulo, beli in rdeči brandulin, ki jih staramo v hrastovih sodih in stekleničimo po 3-4 letih.