Z selekcijo izbranega grozdja, pridelano le ob najboljših letnikih ter ročno trgatvijo le ob idelni fenolni zrelosti grozdja je Merlot Brjač vino o katerem lahko govorimo le v superlativih. Vino je rubinasto rdeče barve z zelo intenzivno zrelo cvetico, v kateri se prepletajo vonjave čokolade, vanilije, marmelade rdečih sadežev, tobaka.... Na okusu vino deluje zelo bogatega in polnega telesa z žametnimi tanini, okroglo in toplo ter z zelo bogatim, dolgotrajnim in intenzivnim odhodom v ustih. Vino je bilo v stiku z jagodnimi kožicami najmanj 4 tedne ( pri 28°C ) in je kasneje zorelo najmanj 3-4 leta v 500l hrastovih sodih ter odležalo še najmanj za eno leto v steklenici preden je prišlo na tržišče.
Tam, kjer se zemlje zvečer dotaknejo še zadnji sončni žarki, na skrajnem zahodu Goriških Brd, v majhni vasici Neblo, kjer Slovenija meji z Italijo, leži družinska kmetija, kjer generacije Zanutovih, skozi rodove ohranjajo žlahtno veščino skrivnostnega ustvarjanja plemenite kapljice. Vsako vino ima svoj značaj, vsako je zgodba zase, a vsa, brez izjem, nosijo v sebi sporočilo o ljudeh, ki jih negujejo in o pokrajini iz katere izhajajo. O trtah, o laporni zemlji, ki jih hrani, vročemu soncu, ki jih boža in vetru: toplemu pišu, ki prinaša morske pozdrave in burji, ki jih krepi. Kot odraz... [več o vinarju]