Vino je slamnato rumene barve z bakrenimi odtenki in zrelo cvetico (akacijev med, marelična marmelada, belo sadje in cvetje ...). Na okusu vino deluje polnega telesa in mehko, toplo in harmonično in z dolgim polnim odhodom v ustih. Vino je bilo hladno macerirano za 24 ur in je nato fermentiralo v inox posodah cca 30 dni pri 17°C. Zorilni proces je opravilo v inox posodah za 1 leto in je pred prihodom na trg odležalo še najmanj 3 mesece v steklenici.
Tam, kjer se zemlje zvečer dotaknejo še zadnji sončni žarki, na skrajnem zahodu Goriških Brd, v majhni vasici Neblo, kjer Slovenija meji z Italijo, leži družinska kmetija, kjer generacije Zanutovih, skozi rodove ohranjajo žlahtno veščino skrivnostnega ustvarjanja plemenite kapljice. Vsako vino ima svoj značaj, vsako je zgodba zase, a vsa, brez izjem, nosijo v sebi sporočilo o ljudeh, ki jih negujejo in o pokrajini iz katere izhajajo. O trtah, o laporni zemlji, ki jih hrani, vročemu soncu, ki jih boža in vetru: toplemu pišu, ki prinaša morske pozdrave in burji, ki jih krepi. Kot odraz... [več o vinarju]