Vino je globoke rumene barve z odtenki starega zlata in bogato cvetico (kandirano sadje, kostanjev med, sladek kruh ...). Na okusu vino deluje polnega telesa in toplo, rahlo oljnato a mu še vedno uspe ohraniti značilno svežino in mineralnost. Vino je bilo hladno macerirano za 48 ur in je nato fermentiralo v inox posodah cca 30 dni pri 15°C. Zorilni proces je opravilo v inox posodah za 1 leto in je pred prihodom na trg odležalo še najmanj 3 mesece v steklenici.
Tam, kjer se zemlje zvečer dotaknejo še zadnji sončni žarki, na skrajnem zahodu Goriških Brd, v majhni vasici Neblo, kjer Slovenija meji z Italijo, leži družinska kmetija, kjer generacije Zanutovih, skozi rodove ohranjajo žlahtno veščino skrivnostnega ustvarjanja plemenite kapljice. Vsako vino ima svoj značaj, vsako je zgodba zase, a vsa, brez izjem, nosijo v sebi sporočilo o ljudeh, ki jih negujejo in o pokrajini iz katere izhajajo. O trtah, o laporni zemlji, ki jih hrani, vročemu soncu, ki jih boža in vetru: toplemu pišu, ki prinaša morske pozdrave in burji, ki jih krepi. Kot odraz... [več o vinarju]