Vino je rubinasto rdeče barve z bogato cvetico ( robidnica, usnje, višnjeva marmelada...). Na okusu vino deluje polnega in intenzivnega okusa, toplo z okroglimi tanini ( a kljub vsemu še vedno živahno ) in z srednje dolgim odhodom. Vino je bilo v stiku z jagodnimi kožicami za najmanj 21 dni ( pri 28°C ) in je kasneje zorelo še najmanj eno leto v inox cisternah. Pred prihodom na trg je vino odležalo še najmanj 3 mesece v steklenici.
Tam, kjer se zemlje zvečer dotaknejo še zadnji sončni žarki, na skrajnem zahodu Goriških Brd, v majhni vasici Neblo, kjer Slovenija meji z Italijo, leži družinska kmetija, kjer generacije Zanutovih, skozi rodove ohranjajo žlahtno veščino skrivnostnega ustvarjanja plemenite kapljice. Vsako vino ima svoj značaj, vsako je zgodba zase, a vsa, brez izjem, nosijo v sebi sporočilo o ljudeh, ki jih negujejo in o pokrajini iz katere izhajajo. O trtah, o laporni zemlji, ki jih hrani, vročemu soncu, ki jih boža in vetru: toplemu pišu, ki prinaša morske pozdrave in burji, ki jih krepi. Kot odraz... [več o vinarju]