Barva ne laže: vino »ima svoja leta«, opečnati toni se mešajo med rubinaste, vendar je njegova cvetica še vedno mladostno živahna, prav nič »utrujena«. Sadne note se prepletajo z zeliščnimi in začimbami, tu najdeno tako bogastvo drobnih gozdnih sadežev in črnih češenj kot poper in usnje. Tanini so že uglajeni, trikotnik kislina – alkohol – čreslovine je v popolnem ravnovesju. Pookus je prijeten, sadno-balzamičen, dolg. Usta ostanejo čista, suha, željna ponovitve izkušnje. Prva naveza s hrano so mesne jedi, še posebej govedina in divjačina, pripravljene s pravšnjo mero začimb, pa če naj bo to pikanten golaž ali tournedos rossini. Druga izbira so jedi z žara in ražnja, tako govedina kot drobnica, tretji zreli siri, pa tudi ob sladicah s poudarkom na kakavu in temni čokoladi ne bi klecnil.
Kmetija REIA se nahaja v vasi Neblo v Goriških Brdih, na zahodnem robu Slovenije, ob meji z Italijo. Gričevnato pokrajino zahodno od srednjega toka Soče zamejujeta na severu hriba Korada (806m) in Sabotin (609m), na drugo stran pa se pahljačasto odpira proti furlanski nižini v Italiji. Z vrhov gričev se pogled razprostira od Julijskih in Karniskih Alp ter Dolmitov v ozadju, do Jadranskega morja. V tej slikoviti pokrajini na stičišču slovanskega in romanskega sveta, so različni tokovi zgodovine postavljali državne meje, delili vasi, kmetije in družine. Danes to delitev presegamo in enoten geogr... [več o vinarju]