Rebula je najbolj prepoznavna briška sorta, čeprav nima izrazite cvetice. Čeprav nima visokih alkoholov, jo odlikuje polno telo, ki sloni na mineralih, za še večjo uglajenost poskrbijo kisline. Je odraz skope briške zemlje in milega podnebja, ki je bilo sicer v tem letu nadpovprečno bogato s sončnimi dnevi. Takšna rebula je odlična kot vino za druženje ob kanapejih, sicer pa z lahkoto spremlja številne zelenjavne jedi, ričote in rižote, perutnino in ribe, pa tudi žara se ne ustraši.
Kmetija REIA se nahaja v vasi Neblo v Goriških Brdih, na zahodnem robu Slovenije, ob meji z Italijo. Gričevnato pokrajino zahodno od srednjega toka Soče zamejujeta na severu hriba Korada (806m) in Sabotin (609m), na drugo stran pa se pahljačasto odpira proti furlanski nižini v Italiji. Z vrhov gričev se pogled razprostira od Julijskih in Karniskih Alp ter Dolmitov v ozadju, do Jadranskega morja. V tej slikoviti pokrajini na stičišču slovanskega in romanskega sveta, so različni tokovi zgodovine postavljali državne meje, delili vasi, kmetije in družine. Danes to delitev presegamo in enoten geogr... [več o vinarju]