Jantarna barva in mnoštvo počasi polzečih srag po obodu kozarca sta prepoznavna znaka vina, ki postavlja nove mejnike za dojemanje sauvignonasse-a kot paradnega konja (briškega) ekološkega vinogradništva in vinarstva. Na nosu prevladujejo balzamične note, med katerimi prepoznamo nekatere domače dišavnice in začimbe, še najbolj cvetje koromača, vendar se vse zaznave cvetice združijo v mogočen crescendo, v katerem se posamezni inštrumenti podredijo skupnemu učinku magične mogočnosti. V ustih bogato, prijetno grenko in slano, vendar sladkobe in kisline ne pogrešamo. Mogoče sta manj izraziti, vendar prispevata k harmoniji, k popolni uglašenosti vseh osnovnih elementov, ki trajajo še mnogo časa potem, ko smo spili zadnji požirek. Vino za jedi z obiljem okusa, za jedi z žara in pečenke, ki potrebujejo pomoč dobrih začimb in umami spodbud (star pršut, parmezan, fermentirane omake), da mu bodo enakovreden partner.
Kmetija REIA se nahaja v vasi Neblo v Goriških Brdih, na zahodnem robu Slovenije, ob meji z Italijo. Gričevnato pokrajino zahodno od srednjega toka Soče zamejujeta na severu hriba Korada (806m) in Sabotin (609m), na drugo stran pa se pahljačasto odpira proti furlanski nižini v Italiji. Z vrhov gričev se pogled razprostira od Julijskih in Karniskih Alp ter Dolmitov v ozadju, do Jadranskega morja. V tej slikoviti pokrajini na stičišču slovanskega in romanskega sveta, so različni tokovi zgodovine postavljali državne meje, delili vasi, kmetije in družine. Danes to delitev presegamo in enoten geogr... [več o vinarju]