Vino je globoke rumene barve z zlatimi niansami ter sadno cvetico, katera potrebuje nekoliko zraka, da pokaže svoj pravi potencial. Na okusu vino deluje toplo s srednjim telesom, rahlo oljnato z nižjimi kislinami ter srednje dolgim odhodom v ustih.
Kmetija se nahaja na območju z značilnimi pogoji za pridelavo odličnih vin, v središču goriškega gričevja. Na 5 ha vinogradov, delno na italijanski zemlji, pridelujemo predvsem bela vina. Teren je hribovit z naklonom od 25 do 40 %. Vsi vinogradi so zasajeni s travo brez uporabe herbicidov in umetnih gnojil. Tako se rast vinske trte umiri in pridobi odpornost proti boleznim in škodljivcem. Delo v vinogradu poteka ročno (zimska rez, zelena dela poleti in trgatev). V takšnih vinogradih je hektarski pridelek manjši, kakovost grozdja pa je zagotovljena, saj grozdje ostane na trti do zrelosti in se ... [več o vinarju]