Nando

Andrej Kristančič prideluje vino blagovne znamke Nando na svoji kmetiji že skoraj 25 let. Že mlad se je odločil, da gre po poti vinarstva, ki jo je začel njegov praded Nando. Vinarstvo je študiral na Srednji kmetijski šoli, kar mu je omogočilo, da razvije svoj osebni pristop k pridelavi vina. Andrej v eni osebi združuje skrb,znanje ter predvsem predanost briški zemlji,pridelavi ter predelavi grozdja na naravi prijazen način,kar se odraža v njegovem vinu.

Obstajata dve različni liniji vina blagovne znamke Nando:
Modra etiketa – vina dozorijo v nerjevečih cisternah, potem ko so bila v stiku z jagodno kožico od 12 ur do največ 8 dni. Po 10 mesecih se vino ustekleniči in gre na trg.
Črna etiketa – vina dozorijo s spontano fermentacijo v hrastovih sodih, potem ko so bila v stiku z jagodno kožico od 7 do 30 dni. V hrastovih sodih vino ostane najmanj 18 mesecev, odvisno od letnika. To so tako imenovana “oranžna” vina, ki imajo posebno zrelo  aromo in intenzivno barvo.