Aroma je sadna z rahlo zeliščno noto, v ustih je svežega okusa z lepim mineralnim zaključkom. Vino se dobro poda k različnim testeninam, belemu mesu, ter jedem z raco, gosjo, zajcem... Vino je bilo macerirano 4 dni ( nekotrolirano ), fermentacija je začela spontano ter zorelo v 500l rabljenih hrastovih sodih.
Kmetija se nahaja na območju z značilnimi pogoji za pridelavo odličnih vin, v središču goriškega gričevja. Na 5 ha vinogradov, delno na italijanski zemlji, pridelujemo predvsem bela vina. Teren je hribovit z naklonom od 25 do 40 %. Vsi vinogradi so zasajeni s travo brez uporabe herbicidov in umetnih gnojil. Tako se rast vinske trte umiri in pridobi odpornost proti boleznim in škodljivcem. Delo v vinogradu poteka ročno (zimska rez, zelena dela poleti in trgatev). V takšnih vinogradih je hektarski pridelek manjši, kakovost grozdja pa je zagotovljena, saj grozdje ostane na trti do zrelosti in se ... [več o vinarju]