Zlata, že nekoliko jantarna barva, nakazuje kompleksnost, ki sta ji botrovali podaljšana maceracija in zorenje v sodu. Vonj je izrazit, balzamičen, s pridihom pečenega sadja. Na okusu še vedno sveža, z jasno mineralno noto, ki traja vse do dolgega pookusa.
Kmetija REIA se nahaja v vasi Neblo v Goriških Brdih, na zahodnem robu Slovenije, ob meji z Italijo. Gričevnato pokrajino zahodno od srednjega toka Soče zamejujeta na severu hriba Korada (806m) in Sabotin (609m), na drugo stran pa se pahljačasto odpira proti furlanski nižini v Italiji. Z vrhov gričev se pogled razprostira od Julijskih in Karniskih Alp ter Dolmitov v ozadju, do Jadranskega morja. V tej slikoviti pokrajini na stičišču slovanskega in romanskega sveta, so različni tokovi zgodovine postavljali državne meje, delili vasi, kmetije in družine. Danes to delitev presegamo in enoten geogr... [več o vinarju]