Grozdje rebule je pridelano v vinogradih, starih od 5 do 30 let. Ročno pobrano grozdje pustimo na maceraciji 12 ur, nato sledi stiskanje, fermentacija v inoks posodah, kjer vino ostane na finih kvasovkah vse do aprila. Sledi pretok in nadaljnje zorenje v inoks posodah, kjer vino počaka na stekleničenje.
Brda vsakodnevno doživljamo kot pokrajino edinstvene harmonije, kjer smo ljudje s pridom uporabili pobočja neštetih gričev, poiskali najboljše lege za posamezne vinske sorte in umetelno zarisali vijuge vinogradov, med njimi pa pustili gozdu, da sega prav do vasi. Če se ozreš proti jugu, lahko ugledaš morje, s severa nas pozdravljajo kamniti grebeni Julijskih Alp. Ko zapreš oči, se prepustiš ptičjemu petju in opojnosti vonjav. Ta svet, občutke, harmonično sobivanje človeka in narave želimo na posestvu Dobuje izraziti v svojih vinih, ki jih pridelujemo s predanostjo, strastjo in z odgovorn... [več o vinarju]