Malvazija je bila v naših vinogradih že pred 30 leti. Ko smo leta 2011 povečali kmetijo in začeli z obnovo vinogradov, smo malvazijo ponovno posadili. Že prve trgatve dajejo odlične rezultate. Ročno pobrano grozdje pripeljemo v klet in ga za 6 ur pustimo na maceraciji. Sledi stiskanje, fermentacija v inoks posodah, kjer ostane vino do aprila na fi nih kvasovkah. Po pretoku in nadaljnjem zorenju v inoks posodah vino počaka na stekleničenje.
Brda vsakodnevno doživljamo kot pokrajino edinstvene harmonije, kjer smo ljudje s pridom uporabili pobočja neštetih gričev, poiskali najboljše lege za posamezne vinske sorte in umetelno zarisali vijuge vinogradov, med njimi pa pustili gozdu, da sega prav do vasi. Če se ozreš proti jugu, lahko ugledaš morje, s severa nas pozdravljajo kamniti grebeni Julijskih Alp. Ko zapreš oči, se prepustiš ptičjemu petju in opojnosti vonjav. Ta svet, občutke, harmonično sobivanje človeka in narave želimo na posestvu Dobuje izraziti v svojih vinih, ki jih pridelujemo s predanostjo, strastjo in z odgovorn... [več o vinarju]