Medot

Medot Millesime

: Takojšnje stiskanje pobranega celega, nerazpecljanega grozdja, hlajenje mošta na 8 ºC v posodi iz nerjavnega jekla. Po 2 dneh pretok in dodajanje selekcioniranih kvasovk. Vretje ločeno po sortah pri nadzorovani temperaturi do 16 ºC. Krajše zorenje na finih drožeh. Združevanje vin v vrelno osnovo v pomladnih mesecih. Fino filtriranje, dodajanje vrelnega likerja in začetek sekundarne fermentacije v steklenici v mesecu maju. Zorenje/negovanje vina: Izjemno dolgo zorenje na kvasovkah. Degožiranje po najmanj šestih letih zorenja v steklenici. Dodajanje ekspedicijskega likerja in še vsaj pol leta počivanja pripravljenih steklenic v domači kleti.
Redna cena: 45,00 € z DDV
DODAJ V KOŠARICO
Zvrst vina:
Penina
Penine:
Klasična metoda
Millesime
Sorta:
40% rebula, 40% chardonnay, 20% modri pinot
Sladkorna stopnja penine:
Extra Brut
Stopnja alkohola:
44693%
Polnitev:
0,75l
Kraj:
Dobrovo
Regija:
Goriška Brda
Država:
Slovenija

Zastonj dostava nad 50€
Brezplačen prevzem v poslovalnici

Medot

Vinska tradicija družine Simčič sega vse do leta 1812. Skozi desetletja se je utrjevala vez s trto in vinom, v devetdesetih letih prejšnjega stoletja pa je Miro Simčič na temeljih družinskega znanja in dela ustanovil današnjo blagovno znamko Medot.
Miro Simčič pa ni bil samo ustanovitelj hiše Medot, ampak za časa svojega bogatega življenja tudi gonilna sila razvoja celotne regije. Danes je spomin nanj živ v vsaki trti avtohtone rumene rebule, ki uspešno rodi in v vsaki kapljici vrhunskega briškega vina. Človek velikega srca in bistre glave je svojo ljubezen do domače zemlje nadgradil s št...
[več o vinarju]