Kompleksna, polna rebula, ki združuje lastnosti sveže, enostavne sadne
rebule s polnostjo, bogatostjo, mineralnostjo, slanostjo macerirane rebule.
Barva: Nežno rumene barve z zelenimi odtenki.
Aroma: Sadna, cvetna, belo cvetje črnega trna, ki preide v vonj bele
melone.
Okus: Poln, bogat, svež, z lepo kislino, ki poudari mineralnost in slanost.
Pookus je trajen, saden in dolg.
Priporočene jedi: Ribji karpačo, školjke na buzari, ostrige, testenine z
nežnimi omakami. Vinifikacija za Rebulo Journey poteka na dva načina, polovica
grozdja se nežno stisne, mošt se ohladi na 8 0C v posodi iz nerjavnega jekla.
Po 2 dneh pretok, dodatek selekcioniranih kvasovk, vretje pri nadzorovani
temperaturi do 16 0C. Preostanek grozdja se hladno macerira 48 ur, nato
nežno stisne in posebej fermentira pri višji temperaturi (18 0C).
Zorenje/negovanje vina: Prvi pretok po končanem vrenju, zorenje na
finih drožeh do aprila. V tem mesecu združimo obe rebuli. V mesecu maju
Rebulo Journey ustekleničimo
Vinska tradicija družine Simčič sega vse do leta 1812. Skozi desetletja se je utrjevala vez s trto in vinom, v devetdesetih letih prejšnjega stoletja pa je Miro Simčič na temeljih družinskega znanja in dela ustanovil današnjo blagovno znamko Medot. Miro Simčič pa ni bil samo ustanovitelj hiše Medot, ampak za časa svojega bogatega življenja tudi gonilna sila razvoja celotne regije. Danes je spomin nanj živ v vsaki trti avtohtone rumene rebule, ki uspešno rodi in v vsaki kapljici vrhunskega briškega vina. Človek velikega srca in bistre glave je svojo ljubezen do domače zemlje nadgradil s št... [več o vinarju]