Je vedno letniška penina (millesime). Grozdje prihaja samo iz starih vinogradov, kjer se je rast trt umirila, kakovost grozdja pa je najboljša. Vinifikacija osnovnega vina poteka v francoskih hrastovih sodih barik. Vino v teh sodih zori 7 ali 8 mesecev. Način pridelave: klasična metoda Sortni sestav: - Chardonnay (50–70 %) za karakter in aromatičnost - Rebula (30–50 %) za eleganco in svežino Zorjenje penine na kvasovkah: najmanj 42 mesecev Nepovreti sladkor: brut (suho) 4–5 g/l Skupne kisline: 6,0 g/l Alkohol: 13,0 vol. %
Bjana je narečno ime za našo vas Biljana. Vina Bjana pridelujemo in negujemo na družinskem posestvu v osrčju vinorodnega okoliša Goriška brda, ki predstavljajo predalpski gričevnat svet z močnim vplivom Sredozemlja. Naša vina zorijo v popolnoma obnovljenem dvorcu Dorišče, v eni od najstarejših kleti daleč naokrog. »Dvorec so v 13. stoletju pozidali goriški grofje in je takrat nosil ime Wyglan. Leta 1288 je omenjen Rovanus de Biglola, leta 1307 Martin de Bilana in sin Fosch, leta 1341 vitez Leonard iz Biljane. Konec 15. stoletja je dvorec kupila plemiška rodbina Orson. Goriški plemiči Edlingi s... [več o vinarju]