Vino je temne rubinasto rdeče barve z zrelo cvetico ( zrelo rdeče sadje, poper, vijolice, usnje, tobak.....). Potrebuje nekaj časa in zraka, da pokaže svoj pravi potencial.V ustih se odpira počasi in uprizori veličasten crescendo, v katerega se ena za drugo vključujejo sadne note (maline, robidnice, borovnice, brusnice, drnulje), iz ozadja pa tudi zelišča in začimbe (poper, ingver, cimet, vanilja). Leta se mu poznajo zgolj na večji zaokroženosti taninov, ki mu, obenem z dopadljivo alkoholno stopnjo in prijetno kislino, napovedujejo še dolgo življenje. Vino je bilo macerirano najmanj 6 mesecov v amforah ter kasneje še 18 mesecov v barrique sodih. Preden pride na tržišče odleži še najmanj 1 leto v steklenici.
Znanja ne moreš kupiti. Tudi ljubezni ne. Celo življenje se učimo, sprejemamo izkušnje staršev in jih prenašamo na otroke.
Posestvo Erzetič, ki sega v daljno leto 1725 je v zadnjih letih prevzel Andrej Erzetič, potomec ustanovitelja vinskega posestva Martina Erzetiča. Čeprav vsaka generacija ima svoje poglede na svet, nobena generacija na posestvu ni odstopala družinskih vrednot in ljubezni do zemlje, ter pridelka, ki ga ob trdem delu pridela vinska trta v Goriških Brdih.