Vino slamnato rumene barve z zelenkastimi odtenki. Cvetica kompleksna s prevladujočo noto pomladnega cvetja in zelišč, predvsem timijana in listov zelene, pa tudi komarčka in zelene paprike ter celo kaprovca. Iz ozadja se prikradejo še zaznave agrumov (limete, mandarine, grenivke) in dokazi dolgega zorenja v lesenih sodih (vanilja, kruhova skorja). V ustih elegantno, harmonično, sveže, izrazito mineralno, rahlo pikantno, izjemno večplastno s pookusom po kompotih (rabarbara, hruška), limonini lupinici, pečenih jabolkih... Dolgo odhajanje prikliče svežino večernega vetriča v toplih poletnih dneh.
Vinifikacija: Po 24h hladne maceracije je bila masa nežno stisnjena. Mošt je fermentiral v petih različnih vrstah sodov; hrast, murva, divja češnja, jesen in akacija za 12 mesecev.
Znanja ne moreš kupiti. Tudi ljubezni ne. Celo življenje se učimo, sprejemamo izkušnje staršev in jih prenašamo na otroke.
Posestvo Erzetič, ki sega v daljno leto 1725 je v zadnjih letih prevzel Andrej Erzetič, potomec ustanovitelja vinskega posestva Martina Erzetiča. Čeprav vsaka generacija ima svoje poglede na svet, nobena generacija na posestvu ni odstopala družinskih vrednot in ljubezni do zemlje, ter pridelka, ki ga ob trdem delu pridela vinska trta v Goriških Brdih.