Bogate globoko rubinaste barve. Na začetku diskretno, ko pa se malo prezrači in zadiha se pokaže v vsej svoji veličini. Bogate arome zrelih predvsem gozdnih sadežev, pa sliv, temne češnje in kasneje čokolade. V ustih nas prevzamejo žametni tanini, ki niso preveč moteči, katere prispeva predvsem merlot, medtem ko mu oba kaberneta dajeta svežino in hrbet.
Ponudimo ga lahko k pestremu izboru jedi iz rdečega mesa v vseh oblikah (pečeno ali na žaru ter suho meso). To vino se izvrstno poda tudi k zrelim, rahlo pikantnim ovčjim sirom. Če se želimo prepustiti njegovemu zapeljevanju, si ga lahko privoščimo tudi kot samostojno za užitek ali ob koščku jedilne čokolade.
Tretja generacija družinske kmetije z dolgoletno vinogradniško tradicijo, iz samega osrčja Goriških Brd, Medane. Vinogradi razpršeni na 10 hektarjih po sedmih lokacijah v okolici domače vasi. Integriram način pridelave grozdja in vina z čim manjšo obremenitvijo tal, za zadrževanje vlage v tleh so vsi vinogradi zatravljeni. Prevladujejo bele sorte kot so Rebula, Sauvignonnase oziroma Jakot, Sauvignon, Malvazija, Sivi Pinot in Chardonnay. Med rdečimi sortami pa so Merlot, Cabernet Sauvignon in Cabernet Franc.