Vino je zlate barve z bakrenimi niansami in aromatiko v kateri najdemo zrele hruške, kutino in veliko travniškega cvetja. Na okusu deluje polno, slano, rahlo pikantno a še vedno prijetno sveže. Takšen stil se lepo spaja k široki paleti različnih jedi, od sredozemske pa do azijske kuhinje. Po ročni trgatvi je fermentacija potekala v 500 in 225 litrskih hrastovih sodih ter kasneje še za 12 mesecov zorelo v sodih na finih drožeh.
Le z razumevanjem vinske trte, klime, njenih rastišč na strmih vinogradih lahko pridelamo vrhunsko grozdje, ki je osnova za naša vina.
Naša vina so slogovno in tehnično dovršena, obenem pa imajo osebno, unikatno noto,ki izvira iz ljubezni do narave in vinarske strasti in le taka vina lahko nosijo podpis Matjaža Četrtiča. Zato so edinstvena. Rebula je sorta neskončih možnosti, ki najbolj neposredno govori o Brdih. Zato ji v vinski hiši Ferdinand predstavljamo v vseh linijah vin – kot sveže vino (klasična rebula), zorjeno v hrastovih sodih (Época), kot macerirano rebulo (Brutus)... [več o vinarju]