Vinoteka Brda gostuje v renesančnem gradu na Dobrovem. V obokani kleti, kjer je nekoč zorelo vino grofov Baguer, smo uredili prostore za vodene degustacije s predstavitvijo briškega vinorodnega okoliša in degustacijo pršuta ter drugih primorskih dobrot.


Vinoteka je v od daleč vidnem gradu; dostop je po stopnicah z dvorišča ob vhodu. Iz Soške doline v Plavah ali v Solkanu zavijete na most čez reko Sočo. Vinoteka je odprta od torka do nedelje med 11.30 in 21. uro.


Vinoteka Brda d.o.o. je nastala sredi leta 2000. Zamisel o prodajno-promocijskem središču so podprli občina Brda in velik del najpomembnejših briških vinarjev, izbira kletnih prostorov gradu na Dobrovem pa je bila samoumevna.


Briški vinorodni okoliš obsega 2.000 hektarjev vinogradov na desnem bregu Soče. Ta zemlja je bila še pred 50 milijoni let pod morsko gladino, oblikovana pa je iz tisočerih drobnih plasti, ki so posledice podvodnega plazenja mulja in peska.
V naši kleti vam je vedno na voljo velika izbira različnih vin vrhunske kakovosti. Ponudba se stalno spreminja in dopolnjuje zato preverite trenutno izbiro.
 

Vinoteka Brda
 
Obvestilo obiskovalcem Vinoteke Brda !

Sporočamo cenjenim obiskovalcem Vinoteke Brda d.o.o., da je Vinoteka Brda do nadaljnega zaprta.
Za vse dodatne informacije smo Vam na voljo na info@vinotekabrda.si .

Zahvaljujemo se Vam za razumevanje !

Vinoteka Brda d.o.o.
(26.10.2018)
Dan odprtih kleti / wineday / cantine aperte
  Dan odprtih kleti / wineday / cantine aperte